Naslovnica  |  Hrgovi Donji
Hrgovi Donji

Na ovoj Webstranici se nalaze važne i do sada neobjavljene Informacije koje su vezane za mjesto Hrgovi Donji. Webstranica vas informiše o mjestu Hrgovi Donji, o njegovoj Prošlosti, Stanovništvu, Vjeri, Kulturi i Tradiciji! Sve informacije koje su vezane za ovo mjesto možete naći u podijeljenim različitim kategorijama u podnavigaciji na desnoj strani.

Stanovništvo Hrgova Donjih

Od posljednjeg popisa stanovništva iz 1991 godine stanje Hrgova Donjih iznosilo je 665 stanovnika, dok danas aktuelno stanje Hrgova Donjih po osobnom prebrojavanju (2005 godina) iznosi 215 stanovnika. Prije, u toku i posle Građanskog Rata u Bosni i Hercegovini većinski broj stanovništva se iselio u inozemstvo na privremeni rad, tako da se mještani Hrgova Donjih mogu naći u svim dijelovima svijeta. Najveći broj se nalazi u susjednim zemljama kao što su Hrvatska, Austrija, Njemačka, Švicarsk i širom svijeta.

Današnje stanje stanovništva U Hrgovima sačinjavaju većinskim dijelom pretežno stariji stanovnici i starosjedioci, sasvim je mali broj madih generacija i nasljednika, jedini povratnici su penzionisane osobe koje se vraćaju nakon dugo godina sa privremenog radu u tuđini.

Popis Stanovništva 1991
PovijestVjerska KulturaSport i KulturaPoslovni VodićInfo BoxArhiva